Knitlhofferné Pintér Anikó

Családunkban mindig voltak kutyák, így születésem óta mindig egyszerre több négylábú volt körülöttem.

Míg édesapám kutyás rendőr volt, a szolgálati kutyái is családtagként éltek velünk.

Az első saját kutyámat 1997-ben kaptam, aki egy autóbalesetet szenvedett, így került hozzánk, egy éves keverék kutya volt.

Vele aztán igazi szerelem volt, rengeteget tanultunk egymástól.

Ha valaki megkérdezte, mivel szeretnék majd foglalkozni, a válasz mindig egyértelmű volt: “Kutyákkal!” Rengeteg kutyákkal foglalkozó könyvet kaptam és olvastam, minden ismerős, rokon tudta, e körül forog minden. A természet és az élővilág szeretete nagyon fontos számomra, így nem volt kérdés, hogy a tanulmányaimat is a környezetvédelem irányában folytatom.

A középiskolás évek végén került hozzám a második kutyám, egy ordas német juhász, akinek már kevés volt az itthoni foglalkozás és én is többet, még többet szerettem volna tanulni a kutyákról, a kiképzésről. Vele több kutyaiskolát felkerestem, sokfelé jártam, végül a Kutyaszerviznél állapodtunk meg, Lacinál.
Kezdetben csak a saját kutyámmal dolgoztam, tanítottam, majd Laci kérésére a bentlakásos kutyák képzésében is segítettem.
2011 óta közösen képezzük a kutyákat. A kutyák összekötötték életünket, összeházasodtunk.

2011-12-ben a PFOTE sportkutya egyesületnél elvégeztem az OKJ-s kutyakiképző tanfolyamot, ahol igazán profiktól tanulhattam. Azóta is folyamatosan szemináriumokon, tréningeken veszünk részt, hiszen a szakma és a sport fejlődik, amivel igyekszünk lépést tartani.

2012-ben megszületett Anikó lányunk, majd 2014-ben Ramóna, akik kezdettől fogva velünk vannak a pályán, a bemutatókon, így teljesen természetes nekik a kutyás élet. Mindketten saját kutyusok boldog tulajdonosai és aktívan részt vesznek a tanításukban is.

Nagyon fontosnak tartom, hogy már az egész kicsi gyerekeket ismertessük meg az állatokkal való helyes bánásmóddal, a felelős állattartással, ezért gyakran megyünk iskolákba-óvodákba interaktív előadásokat és bemutatókat tartani. Igyekszünk minél többféle lehetőséget biztosítani gazdáknak és kutyáknak, hogy iskolánkban megtalálják a számukra legmegfelelőbb kutyás sportot, amit mindketten élveznek.

Elérhetőségek